Kako in zakaj varčevati, ko ste že v pokoju?

Zrela letaPotovanje

31. 07. 2019

Kako in zakaj varčevati, ko ste že v pokoju?

Upokojenska leta so namenjena uživanju, sprostitvi in življenju s čim manj skrbi. S tem je konec obdobja dela in odprejo se številna vprašanja o varčevanju, zavarovanju ter varnem ravnanju z denarjem. Če tudi vi razmišljate o najboljših možnostih varčevanja ali oplemenitenja svojega denarja, vam lahko spodnji nasveti in dejstva o varčevanju z življenjskim zavarovanjem pomagajo pri vaši odločitvi.

Varčevanje z življenjskim zavarovanjem prinaša številne prednosti:

1. Določitev upravičenca, ki ob vaši smrti prejme izplačilo naložbenega premoženja povišanega za zavarovalno vsoto. Zavarovalna polica tako ni vključena v dedovanje.

2. Davčne ugodnosti po poteku 10 letnega obdobja zavarovanja. Ob odkupu ali delnem odkupu se davek od prometa zavarovalnih poslov v višini 8,5 % vrednosti police ne obračuna, prav tako pa ste lahko oproščeni plačila dohodnine, če sta zavarovalec in upravičenec ena in ista oseba. Plačila dohodnine je oproščen tudi dohodek iz življenjskega zavarovanja, ki se izplača za primer smrti .

3. Fleksibilnost naložbenih možnosti in prehode med različnimi investicijskimi možnostmi. To je pomembno, saj starejši kot smo manj želimo biti izpostavljeni kapitalskemu tveganju.

4. Zavarovanje vašega življenja. Višina zavarovalne vsote za primer smrti je ves čas zajamčena, ne glede na to, kako se spreminja naložbeno premoženje – v primeru smrti zavarovanca se poleg naložbenega premoženja izplača tudi zavarovalna vsota.

Ker stari starši vedno želijo najboljše za svoje vnuke, se velikokrat odločijo za varčevanje zanje. Rojstnodnevna darila, visoki stroški študija v tujini, nakup prvega stanovanja ali avtomobila predstavljajo vrtoglave stroške. Zato je pomembno vedeti, kako varno varčevati ali oplemenititi sredstva, ki jih želimo nameniti vnukom in jim s svojo zapuščino omogočiti lepšo prihodnost.

Se sprašujete, katera naložba bo imela vse zgornje lastnost in bo oplemenitila vaša sredstva?

Z življenjskim zavarovanjem z naložbenim tveganjem NLB Vita Varčevanje + Senior, lahko na enostaven način naložite presežna finančna sredstva, različne naložbene možnosti pa vam omogočajo nadzor nad stopnjo tveganja, ki ga z naložbo prevzemate. Pristopna starost je od 66. do vključno 80. leta starosti. Ob sklenitvi zavarovanja zdravstveni pregled ni potreben.


Kje lahko sklenete zavarovanje?

Zavarovanje lahko sklenete v vseh NLB Poslovalnicah. Sklenejo ga lahko tudi stranke, ki imajo račun odprt v kateri koli drugi banki.

Več informacij o življenjskem zavarovanju z naložbenim tveganjem NLB Vita Varčevanje + Senior lahko dobite v vseh NLB Poslovalnicah ali na 080 87 98. Lahko pa se tudi naročite na brezplačno svetovanje na vašem domu tukaj.

Nazaj