Dolge čakalne vrste za pregled pri specialistu so preteklost

Aktivna leta

21. 10. 2021

Dolge čakalne vrste za pregled pri specialistu so preteklost

Ste že kdaj morali dolgo čakati na pregled pri specialistu? Čakanje v negotovosti na pregled in diagnozo je zagotovo neprijetno in verjetno bi si vsak, ki se je že kdaj znašel v taki situaciji, želel z obravnavo nadaljevati čim prej. Navsezadnje je naše zdravje naše največje bogastvo in vsak dan, ki ga prihranimo za ustrezno diagnozo, je dragocen.

Če trenutno čakate na specialistični pregled, niste sami. Februarja 2021 je nad dopustno mejo na prvi pregled v specialistični ambulanti čakalo 21.499 oseb oziroma 37,62 % vseh čakajočih. Pri terapevtskih diagnostičnih storitvah je nad dopustno mejo čakalo 36.296 oseb oziroma 39,18 % vseh čakajočih (VIR: NIJZ, Nacionalno spremljanje čakalnih dob, Mesečno poročilo za stanje na dan 1. 2. 2021. Pridobljeno z www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/publikacije-datoteke/porocilo_enarocanje_1._2._2021.pdf).

Hitro do specialistične obravnave

Težava z dolgim čakanjem na pregled pri specialistu pa je lahko stvar preteklosti s sklenitvijo prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja. Tako se lahko izognemo dolgemu čakanju in na pregled pri specialistu pridemo zelo hitro tudi samo z napotnico svojega zdravnika. Z veseljem vam predstavljamo zdravstveno zavarovanje NLB Vita Specialist, ki zagotavlja prvovrstne asistenčne storitve in hiter dostop do specialistične obravnave ter krije stroške dogovorjenih zdravstvenih storitev v okviru mreže vrhunskih zdravnikov specialistov.

Prostovoljno zdravstveno zavarovanje NLB Vita Specialist je namenjeno vsem med 18. in 74. letom starosti, ki imajo sklenjeno obvezno zdravstveno zavarovanje. Zavarovanje v primeru nezgode začne veljati takoj naslednji dan po sklenitvi. Za novonastale bolezni pa zavarovanje lahko uveljavite že dva meseca po sklenitvi zavarovanja.

NLB Vita Specialist krije stroške zdravstvenih storitev v primeru novonastale bolezni, stanja ali poškodbe na naslednjih področjih:

Zavarovanje krije v posameznem zavarovalnem letu stroške zdravstvenih storitev največ do višine letne zavarovalne vsote.

Specialistične obravnave pri vrhunskih zdravnikih

Pri vsakem pregledu pa je zagotovo najpomembneje, da ga izvede zaupanja vreden zdravnik. S sklenjenim zavarovanjem NLB Vita Specialist boste lahko deležni specialističnega pregleda, obravnave in posegov pri vrhunskemu izvajalcu zdravstvenih storitev v vaši bližini, saj zavarovanje zajema mrežo najboljših zdravnikov specialistov.

Prvovorstne asistenčne storitve

Urejanje specialističnega pregleda pa z NLB Vita Specialist ne bo le zelo hitro, skozi celoten postopek vas bodo tudi spremljali naši prijazni asistenti. Zavarovanci boste ob bolezni ali poškodbi poklicali na asistenčni center zavarovalnice, vsak dan med 8. in 17. uro na brezplačno telefonsko številko 080 10 84. Posredovali vam bomo informacije o zdravstvenih centrih in zdravnikih specialistih ter vas naročili na zdravstvene storitve. Specialistična obravnava je zagotovljena v 10 delovnih dneh.

Zagotovite si hiter dostop do specialističnih storitev. Sklenite NLB Vita Specialist v katerikoli NLB Poslovalnici, na daljavo pa prek video klica ali osebnega bančnika NLB.

Več informacij lahko najdete na tej povezavi.

 

 

Nazaj