Kasko zavarovanje za življenje

KreditOtroci

06. 10. 2020

Kasko zavarovanje za življenje

Življenje je neprecenljivo. In ker je neprecenljivo, ga je treba zavarovati. Zakaj bi zavarovali le avto ali stanovanje, svojega življenja pa ne?Življenjsko zavarovanje je bistveni del dobrega finančnega načrtovanja. Večina ljudi se zaveda, da ga potrebuje, vendar mnogi odlašajo, dokler jih pomemben življenjski dogodek ne spodbudi k njegovi sklenitvi; naj bo to poroka, rojstvo otroka, najem kredita, nakup stanovanja ali kaj drugega.

Ali pa se za življenjsko zavarovanje odločijo, ko od prijateljev ali znancev slišijo, kako se jim je življenje obrnilo na glavo, saj niso pomislili, da bi se komu lahko kaj zgodilo, zdaj pa so v finančni stiski, ne morejo odplačati kredita ipd.

Sledite svojim sanjam …

Ko ste stari okoli 30 let in na svet priveka vaš prvi otrok, vidite le tisto, kar je pred vami: skrb za dojenčka in da bo imel vse, kar potrebuje. Ste na vrhu sveta in presrečni. O nepredvidljivih dogodkih ne razmišljate. Toda vsi vemo, da je življenje negotovo. Tudi Matej do svojega 30. leta ni razmišljal o življenjskem zavarovanju. Zanj je bilo popolnoma samoumevno, da vsako leto zavaruje avto, sebe pa ne. Potem se je poročil z Evo in čez leto dni se jima je rodil prvi otrok. Živela sta v najemniškem stanovanju, ob prihodu novega družinskega člana pa sta začela razmišljati, da bi kupila svoje stanovanje. Toda brez kredita si ga ne bi mogla privoščiti in najem stanovanjskega kredita je za mnoge največja finančna odločitev v življenju. In ker Matej in Eva ne živita več le zase, ampak tudi za otroka, sta naredila vse, da breme njunih sanj v primeru najhujšega ne bi padlo na bližnje.

… in bodite odgovorni

Preden sta najela kredit, sta izdelala dober finančni načrt, ki vključuje tudi sklenitev življenjskega zavarovanja. Pomislila sta namreč, kaj bi se zgodilo, če bi v času odplačevanja kredita eden od njiju umrl. Bi partner lahko prenesel finančno breme celotnega preostanka kredita? V povprečju vsak od njiju mesečno zasluži okoli 1.185 evrov, zato sta kredit za dobo 30 let z življenjskim zavarovanjem zavarovala vsak polovico. Če bi torej eden od njiju ostal sam z otrokom, bi lahko še vedno nemoteno odplačeval preostanek kredita za stanovanje in nanj ne bi padli višji stroški, kot bi jih imel sicer.

Kritje tudi v primeru bolezni covid-19

Matej in Eva sta ugotovila, da je življenjsko zavarovanje varnostna naložba. Pomislila sta tudi, kaj bi se zgodilo, če bi eden od njiju zbolel. Ker bolezen ne izbira, je pandemija novega koronavirusa tudi manj pripravljene opomnila na vrednost življenja. Imetniki življenjskih zavarovanj pri zavarovalnici Vita so kriti tudi za primer smrti zaradi bolezni covid-19.

Življenje je nepredvidljivo, zato je prav, da se pripravimo na neželene dogodke, kolikor se le da.

Življenjsko zavarovanje za mlade samo za 5,99 evra na mesec

V hitrem svetu je mladim od 18. do 34. leta s klikom dostopno tudi življenjsko zavarovanje NLB Vita Odgovorna za mlade. Z mesečno premijo 5,99 evra za obdobje 10 let in za zavarovalno vsoto 50.000 evrov.

Zavaruj se za tiste, za katere živiš

Z življenjskim zavarovanjem NLB Vita Odgovorna zavarujete svoje najbližje, če se vam pripeti najhujše. Mogoče ga je vezati tudi na kredit. Pri tem lahko izberete, da zavarovalna vsota pada v skladu z odplačevanjem vašega kredita ali pa ostaja enaka celotno obdobje zavarovanja. Življenjsko zavarovanje se sklene v NLB Poslovalnicah.

Nazaj