Zakaj mladi ne smemo pozabiti na življenjsko zavarovanje?

KreditOtroci

16. 03. 2022

Zakaj mladi ne smemo pozabiti na življenjsko zavarovanje?

Vstop v odraslost prinese vznemirljivo predvidevanje izzivov, ki nas čakajo na naši življenjski poti. Takrat nastopi pravi čas, da mladi začnemo razmišljati o odgovornosti, ki je del te pomembne življenjske prelomnice. Smotrno je, da sklenemo življenjsko zavarovanje.

Če še niste razmislili o pomembnosti življenjskega zavarovanja naj vas prepričajo naši razlogi.

Samostojno življenje, samosvoje odgovornosti.

Mlademu človeku se veliko dogaja. Študij, prva zaposlitev, poroka, nakup lastnega doma, rojstvo prvega otroka, morda celo drugega ... Vsak korak zahteva precejšnja finančna sredstva. V tem obdobju je človek najbolj aktiven, potuje in ustvarja na vseh področjih, hkrati pa čuti željo po preseganju lastnih meja. Doseganje življenjskih ciljev pa s seboj prinaša tudi določeno stopnjo tveganja, zato se v življenjske pustolovščine podajmo odgovorno.

Sanje o svojem domu, družini, potovanjih

Mladi se premalo zavedamo pomena zavarovanja, dokler nas usoda ali splet okoliščin ne pripelje do stanja, ki bi bil z ustreznim zavarovanjem lažje premostljiv. Brez pomislekov zavarujemo svoj avto ali stanovanje, zakaj potem ne bi tudi svojega življenja? Smiselno je, da se za dogodke, ki nam življenje lahko postavijo na glavo, tudi zavarujemo.

V začetku odraslosti je pravi čas, da poskrbimo za varno življenje zase in za svoje bližnje. Pomembno je, da se vprašamo, kako visoko moramo zavarovati svoje življenje. Primerno smo zavarovani takrat, ko v primeru, da se nam zgodi najhujše, naši najbližji obdržijo enak življenjski standard. Z urejenim življenjskim zavarovanjem se lahko brez skrbi prepustimo prijetnim mislim, ki nas prevzemajo, načrtujemo nova potovanja v eksotične kraje, naredimo prve korake do ustvarjanja svojega lastnega doma in začnemo razmišljati o ustvarjanju družine.

Zavarovana mlada družinica

Ob vstopu v obdobje odraslosti so naše misli glasnejše in glasnejša je tudi želja po ustvarjanju lastne družine. Ob rojstvu našega prvorojenca vidimo le tisto, kar je pred nami - skrb za otroka. Smo na vrhu sveta in presrečni. Nepredvidljivi dogodki so nam skriti, ker o njih sploh ne razmišljamo. Vsi vemo, da je življenje negotovo. Skrb za tiste za katere živimo, v primeru da se nam zgodi najhujše, mora postati ena od naših osrednjih misli.

Razlogov za sklenitev življenjskega zavarovanja je še veliko:

  • imam partnerja in želim poskrbeti za njegov življenjski standard,
  • imam najet dolgoročni kredit,
  • imam starše, ki so finančno odvisni od mojih prihodkov,
  • sem samozaposlen,
  • opravljam zelo rizičen poklic.

Zavarovanje NLB Vita Odgovorna pa vam nudi tudi možnost vezave na kredit. Pri tem lahko izberete, da zavarovalna vsota pada v skladu z odplačevanjem vašega kredita ali pa ostaja enaka skozi celotno obdobje zavarovanja. Zavarovanje lahko traja od enega do trideset let.

Nazaj