Odgovornost …

Kredit

30. 09. 2019

Odgovornost …

Ste se kdaj vprašali, kaj pomeni odgovornost? Večina staršev nas odgovornost prepozna v odnosu do otrok. Ko ugotovimo, da razumejo učinek vzroka in posledice, jih dojamemo kot odgovorne. Prav tako lahko pri sebi prepoznamo odgovornost do partnerja, do dela, ki ga opravljamo, do okolja, v katerem živimo, itd.

Odgovornost je danes pomembnejša vrednota kot kdaj koli prej in ljudje vedno bolj razumemo, da se nivo odgovornosti do sebe ne konča pri bontonu. Prav tako je v današnji družbi zaznati zelo močno potrebo po večji odgovornosti, takšni, ki od nas zahteva osebno rast. Tisto, kar na sebi najtežje spremenimo, tisto, čemur se z vsemi štirimi upiramo, ima v resnici na naše življenje največji vpliv. Kot pravi Tony Robbins, eden najuspešnejših motivacijskih trenerjev na svetu:

Če želite boljše življenje, morate najprej zvišati svoje standarde in razmišljanje to bi lahko storil spremeniti v to bom storil!

Pomislite, kolikokrat na teden moramo napolniti telefon in kolikokrat na teden bi si lahko vzeli čas, da bi naredili nekaj zase. Kolikokrat smo se v zadnjem času ujezili, nosili bolečino in zamero. Morda jo nosimo že mesece, leta. Kolikokrat nam dan ukradeta strah in upor ter kako tako počutje vpliva na naše duševno stanje in na zdravje naših celic. Ob tem nas večina pozabi, da predstavljamo vzor, trden okvir razmišljanja in delovanja, ki bo neizbežno postal vzor našemu otroku in ga bo v življenju pripeljal do enakega življenskega rezultata, kot smo ga dosegli sami. Večina najuspešnejših ljudi tega sveta deli mnenje, da naš namen ni vzgajati otroke, ki bodo naše kopije, ampak naprednejšo generacijo od sedanje. Pravzaprav sploh ni namen vzgajati jih, pač pa zanje ustvariti najboljše možno okolje ter s pozitivnim zgledom poskrbeti, da bodo odrasli v posameznike, ki bodo razvili in celo presegli svoj potencial. In kaj je to, če ne odgovornost na najvišjem nivoju? Razumevanje odgovornosti, ko se od nas pričakuje, da so naše misli, besede in dejanja vselej usmerjeni v razvoj in v pozitiven rezultat za naše življenje in za življenja vseh okoli nas. To je daleč od odgovornosti, kot smo jo poznali včeraj, ko je biti odgovoren pomenilo otroka obleči, nahraniti in ga varno pripeljati v šolo. Sliši se kot najboljša investicija in popotnica za generacije, ki jih pričakuje novi svet. Razmislite ...

NLB Vita Odgovorna

Pomislite, kaj bi v primeru najhujšega scenarija – vaše smrti – doletelo vašo družino. Čez noč lahko ostanejo brez mesečnega dohodka, s kreditom za hišo ali stanovanje. Na NLB Viti razumemo tudi take trenutke in vašo družino zaščitimo. Zavarovanje NLB Vita Odgovorna v primeru smrti poskrbi za poplačilo kredita do višine zavarovalne vsote, dedičem pa izplača tudi morebitni preostanek. Seveda nihče ne sme misliti na najslabše, a odgovorno je pomisliti in vnaprej poskrbeti za tiste, za katere živimo!

Nazaj