NLB Vita Bolezni

Zavarujte se in odmislite.

Če na verjetnost pojava hude bolezni ne morete vplivati, na finančno varnost lahko. Sklenite zavarovanje NLB Vita Bolezni in preprečite, da bi vas, če hudo zbolite, poleg zdravstvenih težav doletele še finančne.

Skleni prek videoklica

Premija Letna ali mesečna.
Pristopna starost

Za osebe stare od 27 do 60 let, ki so vključene v obvezno zdravstveno zavarovanje.

Kritje Izplačilo zavarovalne vsote v primeru novonastale hude bolezni.

Zakaj NLB Vita Bolezni?

Zagotovite si vrhunsko zdravstveno oskrbo in rehabilitacijo.

Nadomestite izgubo prihodkov.

Poskrbite zase in za bližnje.

Zakaj skleniti zavarovanje NLB Vita Bolezni?

Huda bolezen lahko prizadene kogar koli, ne glede na življenjski slog, spol, starost ali premoženjsko stanje. Če se to zgodi, posledica ni le boj z boleznijo. Soočite se tudi s finančnimi izzivi. Iščete dodatne možnosti za zdravljenje ali okrevanje, a so te pogosto plačljive. Znižajo se vaši prihodki, včasih jih lahko tudi povsem izgubite. Hkrati pa hočete poskrbeti za bližnje, da ne bi bili dodatno prizadeti tudi oni. Zato je smiselno, da se zavarujete.

Zavarovanje NLB Vita Bolezni je vaša finančna zaščita, če vas prizadene huda bolezen. Poskrbite, da si boste lahko zagotovili najboljše možnosti za zdravljenje in pri tem odmislili vsaj denarne skrbi. 

 

 

Na voljo sta dva paketa.

1

Paket Rak

Zavarovanje krije rakava obolenja. Določeno ima zavarovalno dobo 10 let in zavarovalno vsota v višini 30.000 EUR.Zavarovanje lahko sklenejo osebe, ki niso kadilci in nimajo zgodovine rakavih obolenj. Če zbolite za rakom, vam bo zavarovalnica izplačala zavarovalno vsoto, zavarovanje pa bo prenehalo.

 

2

Paket 20

Zavarovanje krije 20 hudih bolezni iz petih skupin, tudi raka. Ta paket je bolj prilagodljiv. Izberete lahko zavarovalno dobo od 10 pa vse do 25 let in zavarovalno vsoto od 20.000 do 100.000 EUR. Z višjo zavarovalno vsoto si zagotovite več sredstev, ki jih lahko namenite dodatnim ali izboljšanim metodam zdravljenja, okrevanju ali morebitnim potrebnim prilagoditvam doma.

Paketi zdravstvenega zavarovanja

 
Paket Rak
Paket 20
Kaj krije? Rakava obolenja 20 hudih bolezni iz petih skupin, tudi raka.
Zavarovalna doba? 10 let 10 – 25 let (poljubna izbira)
Zavarovalna vsota? 30.000 EUR 20.000 – 100.000 EUR (poljubna izbira)
Za koga? Za osebe, ki niso kadilci in nimajo zgodovine rakavih obolenj.  Za osebe, ki si želijo zavarovanje za širši nabor hudih bolezni. 
Če zbolite? Zavarovalnica izplača zavarovalno vsoto, zavarovanje pa bo prenehalo.

Poljubno zavarovalno vsoto namenite dodatnim ali izboljšanim metodam zdravljenja, okrevanju ali morebitnim potrebnim prilagoditvam doma.

  Skleni prek video klica

Skupine bolezni v Paketu 20:
 1. Rak
 2. Srce in ožilje (srčni infarkt, obvod na koronarnih arterijah na odprtem srcu – bypass, operacija srčnih zaklopk na odprtem srcu, operacija aorte)
 3. Živčno-mišične bolezni (možganska kap, Alzheimerjeva bolezen in druge organske demence, Parkinsonova bolezen, benigni možganski tumor, paraliza, multipla skleroza, izguba govora)
 4. Odpoved organov (končna ledvična odpoved, presaditev večjega organa, končna jetrna odpoved)
 5. Druga huda zdravstvena stanja (huda poškodba glave, večje opekline, izguba okončin, slepota, gluhost)
Posebnost paketa 20

Za bolezni iz vsake od petih skupin se vam lahko izplača 100 % vnaprej določene zavarovalne vsote vašega zavarovanja. Če zbolite in prejmete izplačilo, do izteka zavarovalne dobe premije ne plačujete več, kljub temu pa vaše zavarovanje velja še naprej. To pomeni, da bi lahko ista oseba zbolela za boleznimi iz vseh petih skupin in bila upravičena do izplačila 500 % zavarovalne vsote.

Seveda si nihče ne želi zboleti ne enkrat ne večkrat, vam pa tak paket omogoči dodatno finančno varnost, če bi vas prizadele različne bolezni.

Prednosti zavarovanja

 • Zavarovanje je samostojno. To pomeni, da ga lahko sklenete, tudi če še nimate drugih zavarovanj, kot je na primer življenjsko zavarovanje za primer smrti.
 • Zavarovanje je cenovno dostopno. Koliko boste mesečno ali letno plačali za premijo, je odvisno od vaših želja in potreb. Višina premije je odvisna od vaše starosti, izbranega paketa, zavarovalne vsote, trajanja zavarovanja in vašega zdravstvenega stanja.
 • Zavarovalno kritje začne veljati že 90 dni od začetka zavarovanja oziroma takoj, če je bolezen posledica nezgode.
 • Če zbolite, prejmete celotno dogovorjeno zavarovalno vsoto ne glede na stopnjo napredovale bolezni.

Konkretna primera

Rak na dojki

Rak na dojki

Maji so pri 32 letih med rutinskim pregledom odkrili raka na dojki. Takoj se je odpravila na zdravljenje in nato na rehabilitacijo. Ker je imela sklenjeno zavarovanje NLB Vita Bolezni – Paket Rak, ji je zavarovalnica izplačala 30.000 EUR zavarovalne vsote. Maja je denar namenila za stroške dodatnih terapij in zdravil ter dodatne rehabilitacije. Nadomestila je izpad dela prihodkov (zaradi daljše bolniške odsotnosti), nekaj denarja pa je prihranila, če bo v prihodnje želela opravljati dodatne preventivne preglede pri strokovnjakih.

Primer Paket Rak: 
Mesečna premija: 6,35 €
Pojav novonastale bolezni: 5 let po sklenitvi zavarovanja
Skupna vplačila do pojava bolezni: 381,00 € (60 vplačanih premij)
Izplačilo zavarovalne vsote:  30.000 €
Status police: 

po izplačilu se je polica prekinila.

 

Srčni infarkt

Srčni infarkt

Robert je pri 40 letih utrpel srčni infarkt. Na račun zavarovanja NLB Vita Bolezni – Paket 20 za obdobje 15 let je prejel zavarovalno vsoto 50.000 EUR. Plačeval si je dodatne samoplačniške terapije med daljšo rehabilitacijo, zdaj redno vadi po posebnem programu v fitnesu. Ker se ne sme izpostavljati prekomernemu stresu, je namenoma zmanjšal svoje delovne obveznosti in zato zasluži manj, a si razliko krije iz zavarovanja.

Primer Paket 20:  
Mesečna premija:  24,81 €
Pojav novonastale bolezni: 3 leta po sklenitvi zavarovanja
Skupna vplačila do bolezni: 893,16 € (36 vplačanih premij)
Izplačilo zavarovalne vsote: 50.000 €
Status police:  polica je ostala aktivna za primer hude bolezni iz drugih 4 skupin, Robert pa je oproščen nadaljnjega plačevanja premije.

 

Kako sklenem zavarovanje?   Poišči poslovalnico

 • Oglasite se v kateri koli NLB Poslovalnici, kjer vam bodo strokovni in prijazni zavarovalni zastopniki odgovorili na vsa vprašanja ter vam pomagali pri sklenitvi zavarovanja.
 • Preko video klica.

Za več informacij pokličite na brezplačno številko 080 87 98. 

 

Več informacij