Preden se odpravite v Maroko …

Potovanje v Maroko ponuja nepozabno izkušnjo, saj gre za državo, ki s svojo raznolikostjo obiskovalce navdušuje v vseh letnih časih.

Glede na to, da smo že pošteno zakorakali v poletje, ko se nas večina odpravi na daljše potovanje, smo za vas pripravili prispevek z nasveti in pomembnimi informacijami, ki vam bodo pomagale pri brezskrbnem potovanju in ustvarjanju nepozabnih spominov v Maroku.

Pred odhodom se je dobro cepiti proti morebitnim boleznim in upoštevati navodila glede priporočljive zdravstvene zaščite. Obveznih cepljenj pred potovanjem v Maroko ni, a je glede na zdravstveno stanje potnika, dolžino, predel in način potovanja, poklicno izpostavljenost ipd., priporočljivo cepljenje proti tifusu in steklini, medtem ko je cepljenje proti tetanusu, hepatitisu B in hepatitistu A priporočljivo za vse. Več o boleznih in cepljenjih preverite v spodnji grafiki.

 Med potovanjem

Ko boste enkrat v Maroku, je možnosti neskončno. Predlagamo vam, da si organizirate svoje potovanje tudi glede ogledov glavnih znamenitosti. Za vas smo zbrali nekaj najbolj zanimivih, zgodovinsko bogatih in kulturno barvitih znamenitosti, ki vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušne.

Znamenitosti:

  • Marakeš – kulturno zanimivo mesto v Maroku, trg Djeema El Fna
  • Casablanca – največje mesto, mošeja Hasan II (druga največja na svetu)
  • Rabat – glavno mesto
  • Fes – največja medina s preko 30.000 ulicami
  • Meknes – zanimivo in bolj umirjeno mesto od Fesa
  • Chefchaouen – umirjeno mesto v hribovju
  • Rif Essaouira – prijetno mesto ob morju, popularno predvsem v poletnih mesecih
  • Merzouga in M’Hamid – kraja, primerna za ogled puščave

Med potovanjem po Maroku si lahko v kratkem času ogledate izjemno raznoliko ponudbo, hkrati pa vam prometna infrastruktura omogoča, da za prevoz namenite karseda malo časa in denarja. Najpogosteje boste najverjetneje uporabljali avtobus. V spodnji grafiki smo za vas pripravili praktično primerjavo uporabe različnih prevoznih sredstev.

 

Da bo vaše potovanje po Maroku zares brezskrbno, še pred odhodom poskrbite za zavarovanje. Z NLB Vita Tujina  krijete vse stroške nujne zdravniške oskrbe in prevoza v primeru bolezni ali poškodbe.

Nezgodno zavarovanje Otroci Potovanje