NLB Vita Tujina - zdravstveno zavarovanje za oddih v tujini

Ste že pripravljeni na poletni dopust? Nekateri ga boste preživeli na morju, drugi v gorah, tretji v prestolnicah itd. Kjerkoli boste, izkoristite priložnost, da naredite nekaj nepričakovanega... samo enkrat živite, kajne?
Preden odputujete novim dogodivščinam naproti, si preberite spodnje nasvete.

1. Tudi na dopustu žal ne gre brez dokumentov in raznih birokratskih elementov.Pravočasno preverite, ali so vaši potni listi še veljavni. Pred potovanjem naredite še kopije vseh dokumentov, kartice zdravstvenega zavarovanja, pomembnih telefonskih številk, bančnih in kreditnih kartic. Vedno jih hranite ločeno od originalnih dokumentov.

2. Pred odhodom je dobro preveriti tečaj valute države, kamor potujete. Tako vas spretni domači pogajalci ne bodo prelisičili in ne boste preplačali bleščečih spominkov na tržnici. Vedeti morate, da ste za goljufije najbolj ranljivi prvih nekaj ur za tem, ko pridete v novo okolje. Če boste večinoma plačevali s kreditnimi karticami, pred odhodom preverite, ali so veljavne tudi v izbrani državi.

3. Na počitnicah se radi odklopimo, vendar to ne pomeni, da to želijo tudi naše elektronske naprave. Vzemite polnilce za telefon, tablico, e-bralnik, fotoaparat, zobno ščetko ali brivski aparat. Ne pozabite niti spominske kartice za fotoaparat, da zabeležite vse čarobne spomine.

4. Ko pridete na želeno destinacijo je vsekakor zaželeno, da z vami pride tudi vaša prtljaga. Kaj če jo letalska služba izgubi? Verjetno si ne želite biti eden tistih turistov, ki se cele počitnice sprehaja v suvenirskih majicah ali v izposojenih oblačilih. Zato v ročno prtljago spravite še nekaj rezervnih oblačil in parov spodnjega perila.

Sicer pa so počitnice v tujini izjemna priložnost, da naredite nekaj nepričakovanega. Mogoče si letos privoščite nepredvidljivo nočno kopanje, ježo na kamelah, vožnjo s prenatrpanim lokalnim avtobusom po vijugastih gorskih cestah ali pa lokalno kulinarično specialiteto ... Samo enkrat živite, kajne?

Ker pa lahko pride tudi do nepredvidene poškodbe ali bolezni, ne pozabite na sklenitev zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini. Gre namreč za zavarovanje, ki ob bolezni ali nezgodi med potovanjem ali bivanjem v tujini krije stroške nujne zdravniške oskrbe in nujnega zdravstvenega prevoza, zagotavlja pa tudi medicinsko asistenco. Zavarovanje lahko sklenete zase ali za celo družino. Strošek oskrbnine zvina že na Hrvaškem lahko doseže 500 eur, kje drugje pa še več. Ja, Hrvaška je že tujina!

V primeru sklenjenega zdravstvenega zavarovanja za tujino bo stroške nujne zdravniške oskrbe in nujnega zdravstvenega prevoza do višine zavarovalne vsote krila zavarovalnica. Vse kar morate storiti je, da ob nastanku zavarovalnega primera nemudoma oziroma najkasneje v roku oseminštirideset ur obvestite asistenčni center zavarovalnice, ki organizira pomoč v tujini.

In to je peti nasvet, ki ga v trenutku spravite z vaše liste nujnih opravil tako, da kadarkoli pokličete na 080 87 98 ali pišete na info@nlbvita.si.

Srečno pot brez nezgod!

Potovanje